Waarom ik vegetariër werd

Ik denk dat ik sinds 2018 ongeveer geen vlees meer eet. Een precieze datum waarop ik ‘vegetariër werd’ (ik zei dus heel lang dat ik vegetarisch werd maar dat klopt niet want je BENT vegetariër of je EET vegetarisch voor alle grammernazi’s onder ons), heb ik niet. Het ging heel geleidelijk. Vegetariër worden was voor mij heel makkelijk omdat ik nooit echt een vlees eter ben geweest, hoewel ik vis wel heel lekker vind.

Op de basisschool was één van mijn beste vriendinnetjes al vegatariër. Ze gaf een spreekbeurt over de bio-industrie en na het zien en horen van al dat dierenleed wilde ik ook geen vlees meer eten. Mijn moeder vond dit echter niet zo’n goed idee… Ik had me er al snel bij neergelegd en lang niet meer over nagedacht. Toen ik op mijn 18e op kamers ging wonen kon ik lekker zelf koken en liet ik het vlees steeds vaker achterwege maar echt vegetariër was ik nog niet.

De laatste jaren zag ik steeds vaker artikelen en documentaires over de bio-industrie en de impact van de vleesindustrie op het klimaat. Filmpjes over hoe dieren geslacht worden vind ik te verschrikkelijk om aan te zien en weten wat er allemaal in je kipnugget zit is ook echt onsmakelijk.
Omdat ik vlees toch al niet zo lekker vond, het blijkbaar ook een grote impact heeft op het klimaat én het ook nog eens veel dierenleed veroorzaakt zag ik niet meer in waarom ik nog vlees zou willen eten. Ik kreeg er een beetje een afkeer tegen.
Als ik bij anderen ga eten vond en vind ik het nog steeds wel lastig om te vragen of ze rekening met mij kunnen houden. Vaak probeer ik dit te ondervangen door zelf met een leuk vegetarisch recept te komen. Gelukkig leven we in een tijd waarin vlees heel gemakkelijk te vervangen is en op iedere menu kaart vegetarische opties zijn :)

Veganisme is iets wat ik heel interessant vind en ook steeds vaker mee experimenteer. Producten die ik gemakkelijk kan vervangen door een plantaardige variant gebruik ik dan ook liever! Zo gebruik ik plantaardige melk, yoghurt en eiwitpoeder. Ik geloof dat de toekomst steeds meer vegetarisch en veganistisch wordt dus of ik zelf ooit nog helemaal ‘vegan’ word sluit ik niet uit!
Tips om eieren en kaas te vervangen zijn van harte welkom :)

2 gedachten over “Waarom ik vegetariër werd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s