5 tips om minder vlees te eten

Ben je een echte karnivoor maar zou je toch ook wel een beetje willen minderen met vlees? Dat kan best lastig zijn! In deze blog mijn 5 beste tips om minder vlees te eten.

  1. Begin klein! Grote veranderingen zijn moeilijk en zeker moeilijk vol te houden. Voer bijvoorbeeld MeatlessMonday in of VegaVrijdag en kies op deze dagen een vegetarisch recept.
  2. Kies ervoor om geen vlees meer op je boterham te doen. Er zijn super veel lekkere alternatieven zoals kaas, hummus, appelstroop, pindakaas of iets lekker zoets!
  3. Volg een blog of een instagram account dat vegetarische gerechten post om zo inspiratie op te doen voor alternatieven.
  4. Kijk eens een documentaire zoals Cowspiracy of Gamechangers. In deze documentaires wordt uitgelegd hoe slecht het eten van vlees is voor de planeet en op wat voor gruwelijke manier dieren worden geslacht. Ik was al vegetarisch maar deze documentaires hebben mij geïnspireerd om ook minder te eten van andere dierlijke producten.
  5. Ga naar de supermarkt en zoek het schap op met vleesvervangers. Koop iets en probeer het gewoon uit! Laat je niet afschrikken door het woord ‘groenteburger’ want het smaakt echt niet hetzelfde als een hap broccoli. Ik denk dat je versteld zult staan van de lekkere opties :)

Zie ‘minder-vlees-eten’ of ‘vegetariër-worden’ als iets leuks! Experimenteer met nieuwe recepten en vind voor jezelf lekkere alternatieven. Gewoon proeven en blijven zoeken naar wat voor jou werkt.

Wil je weten waarom ik vegetariër werd? Lees dan dit artikel.

Heb ik je overtuigd?! Hieronder een paar snelle vegetarische gerechten voor vanavond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s