Review: Vegan Junk Food Bar @Amsterdam

Lekker snacken bij de Vegan Junk Food Bar (VJFB) stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Met mijn leuke vriendin Dominique sprak ik af bij de VJFB in Amsterdam, de locatie Marie Heinekenplein. Er zijn vier vestigingen in Amsterdam en één in Rotterdam.

Looks
Allereerst ziet de VJFB er super gaaf uit. Met roze en groene kleuren is het restaurant leuk aangekleed en zitten de muren vol met graffiti. Er staan leuke vegan quotes zoals ‘Cruelty Free’, ‘Carnivorism is just a phase’ en ‘Go Vegan or Go Home’.

Menu
De menu kaart is behoorlijk uitgebreid dus voor ieder wat wils! Wat mij blij verraste is dat er, in tegenstelling tot veel andere veganistische of vegetarische restaurants, gewoon burgers, garnalen en worstjes op het menu stonden. Een keer geen tofu, tempeh of bietenburger maar gewoon een kipburger of mijn geliefde garnalen. Ook stonden er bitterballen op het menu en hadden ze zelfs ‘no tuna sashimi’. Helaas heb ik laatst genoemde niet geprobeerd, maar daar ga ik zeker nog eens voor terug! Ik ben super nieuwsgierig hoe dat smaakt en zeker waar het in godsnaam van is gemaakt. Dat staat er helaas niet bij op de kaart.
Je kunt ook een ‘no cesar salad’ bestellen, frietjes (van zoete aardappel) en uiteraard ook een lekker dessertje.
Qua drankjes waren er niet super bijzondere dingen; twee soorten cold pressed juices, een paar leuke coctails en verder de bekende drankjes.

Het eten
Eten doe je wat mij betreft niet alleen met je mond maar ook met je neus en je ogen. De VJFB is een weldaad voor je ogen! De gerechten zien er super mooi uit en wat met name opvalt zijn de felle kleurtjes. Zo was mijn broodje knalroze en de burger van m’n vriendin blauw. Ook de saus die erover heen ging was gekleurd. Wat extra groen dat ze op je portie frietjes serveren maakt dat de gerechten er goed uit zien.
Ik bestelde de ‘smeck ’n turf’. Dit was een broodje met ‘crispy lemon shrimpz and a juicy sausage’. De keuze was hierop gevallen omdat ik zo veel mogelijk wilde proberen en met name de garnalen. Dominique koos voor de ‘Daddy mc Chicken’.

Dat ziet er toch super gaaf uit?! Bijna zonde om op te eten. Maar ik stierf van de honger dus de eerste hap zat er snel in en… Wow! Het smaakte echt super goed! De garnalen hebben ook echt de structuur van garnaal en smaakte er ook naar en de stukken worst vond ik nog beter smaken dan hoe ik worst kende. Ik was zo verbaasd! De hele structuur, hoe het eruit ziet, ruikt en smaakt… Ik vind het niet van echt te onderscheiden! Het geheel met wat knapperige groente en een lekker sausje maakte het een heerlijk gerecht.
De Mc Chicken van Dominique was eveneens echt heel lekker. De cheddar cheese die erop zat had ik ook niet van echt kunnen onderscheiden.

Overige punten
De bediening was prima, niet overdreven goed maar ook zeker niets op aan te merken. Ons eten was echt snel klaar.
Ik vind de prijs/kwaliteit verhouding goed op z’n plaats. Wij gingen erheen als lunch, en voor een lunch is het wel duurder dan wanneer je in een brasserie een broodje gaat eten maar de portie was denk ik wel groter dan gemiddeld. Ik hoefde in de avond dan ook niet meer dan een soepje te eten.
De burgers zijn tussen de 12,50 en de 15 euro. De voorgerechtjes waren wat mij betreft wel wat aan de dure kant; zo betaal je €9,- voor 6 bitterballen en €10 voor 5 crispy shrimps.

Conclusie
Volgens mij kun je mijn enthousiasme tussen de regels door wel lezen. Ik geloof dat zelfs de grootste vlees liefhebber deze burgers zal waarderen! Je kunt er leuk zitten, het eten ziet er goed uit en is lekker en bovenal natuurlijk 100% VEGAN! Ik ben blij dat dit soort tenten er steeds meer komen en ik kan het iedereen aanraden om te ontdekken hoe lekker veganistisch eten kan zijn. Ik zie in dit soort eten echt een toekomst! Doordat het zo goed gemaakt is en bijna niet van echt te onderscheiden is hoop ik dat meer mensen hierdoor stoppen met vlees eten. Als het zó kan, waarvoor zou je vlees dan nog nodig hebben in je leven?!

VJFB: I’ll be back!

Een gedachte over “Review: Vegan Junk Food Bar @Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s