IF blog week 2

De tweede week Intermittent Fasting zit er op! In mijn blog over de eerste week IF kon je al lezen dat ik erg enthousiast was, en dat ben ik nog steeds! Deze week was wel iets rommeliger en heb ik niet strak dagelijks 18 uur gevast maar dat geeft niets. In deze blog neem ik je mee hoe het me van dag-tot-dag is vergaan. Lees je mee?

Maandag
Ik had de luxe om na een vrij weekend de week te starten met nóg een vrije dag! Op vrije dagen vind ik het heel makkelijk om mijn ontbijt uit te stellen omdat ik iets later wakker wordt en rustig aan kan doen.
Normaal gesproken doe ik aan kickboks maar dat kan helaas niet door de Corona. M’n sportmaatje appte me of ik met haar in de tuin wilde boksen. Daar had ik wel weer zin in! Rond 12 uur at ik een havermoutbowl en om 3 uur ben ik lekker gaan sporten. Na het sporten heb ik een Mexicaanse bonensalade met quinoa gegeten. Lekker dagje hoor!

Dinsdag
Bevrijdingsdag! Een beetje anders dan normaal natuurlijk, ik heb de festivals zeker gemist. Ik had een vroege dienst en moet eerlijk zeggen dat ik de ochtend vandaag pittig vond. Toch heb ik het met een paar bakken zwarte koffie en water vol gehouden tot aan de lunch om half 1, 18 uur vasten check! Ik at een bijna lege pindakaas pot met overnight oats en blauwe bessen. Zó lekker!
Na mijn dienst ben ik met twee collega’s naar het park gegaan en heb daar een paar drankjes gedronken en mezelf getrakteerd op een pizza!

Woensdag
Weer een normale dag met een vroege dienst op het programma. Het vasten vandaag, ja 18 uur, ging makkelijk! Voor de lunch at ik een restje van de Mexicaanse bonensalade die ik maandagavond ook at. ’s Avonds had ik enorme zin in pindasaus en maakte ik een lekkere vegan nasi met atjar en kroepoek.

Donderdag
In de ochtend heb ik, op een lege maag, een heerlijke wandeling gemaakt met twee vriendinnen! We hebben ongeveer 8km gelopen en ik vond het leuk om te ervaren dat ik me hier goed en energiek bij voelde. Ik vertelde hen dat ik voorheen altijd bang was om honger te krijgen en dan ‘hangry’ of chagrijnig zou worden en vindt het zo’n mooie ontdekking dat dat dus helemaal niet zo hoeft te zijn! In de eerste dagen had ik dit gevoel wel maar zodra je lichaam eraan is gewend dat het niet direct eten krijgt als je trek krijgt verdwijnt dit. Echt top!
Na de wandeling had ik nog een late dienst en omdat ik eigenlijk helemaal geen trek had in de middag besloot ik het vatsten nog een paar uurtjes door te trekken. Ik at voor het eerst om half 6 op werk en had er daardoor 22 uur vasten opzitten! En dat zonder moeite. Ik blijf mezelf verbazen!

Vrijdag/zaterdag
Op deze dagen heb ik het vasten even los gelaten. Vrijdag had ik een vroege dienst en heb ik het ontbijt wel geskipt. ’s Avonds heb ik met vrienden spelletjes gespeeld en misschien íets te veel coctails gedronken :) Daar horen natuurlijk lekkere hapjes bij… Ik denk dat het goed is om voor dit soort dingen niet te streng voor jezelf te zijn.
Zaterdagochtend móest ik wat eten om over m’n vreselijke kater heen te komen en heb ik met collega’s de hele dag in het zonnetje bij het water gezeten. Ook weer met een drankje en een hapje en een lekkere BBQ in de avond! Met vegetarische burgers natuurlijk :)

Zondag
Ik kon goed aan mijn lichaam merken dat het wat te verduren had gehad van de afgelopen dagen. Ik had wat last van mijn maag en darmen en voelde mij niet zo fit. Dat geeft niks, want het was het waard! Om half 2 at ik een klein schaaltje havermout met appel en voor vanavond staat er een groene salade op het menu. Even een beetje balansen!

Aankomende week kan ik weer lekker sporten want mijn sportschool gaat buiten lessen organiseren, yay! Ik ben van plan om mijn 18:6 schema weer wat strakker aan te houden en ben benieuwd hoe het zal zijn om op een lege maag te sporten. Wish me luch!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s