IF blog week 3

Ik heb er weer een week intermittent fasting op zitten en het bevalt me nog steeds super goed! Het enige waar ik tegenaan loop is dat ik op een gezellig avondje nog tot ’s avonds laat aan een wijntje zit en de 18 uur vasten eigenlijk pas ingaan na de laatste slok wijn, ookal heb ik al uren niets gegeten. Wijn maakt namelijk insuline aan en dat doorbreekt het vastproces. Wil je weten hoe dit zit? Lees dan de blog ‘Alles over intermittent fasting’.

Maandag
Zondagavond heb ik netjes rond 6 mijn laatste maaltje op waardoor ik maandag om 12 uur weer mocht eten. Ik had maandag een vroege dienst en op die dagen vind ik het soms toch lastig volhouden tot aan de lunch. Ik sta om 06:15 op en het is dan toch een lange tijd overbruggen. Met een paar bakken koffie en veel water is het toch maar weer gelukt :)

Dinsdag
Een late dienst op dinsdag! Das beter, want dan sta ik pas rond half 9 op en is het makkelijk te overbruggen tot de lunch. Omdat ik de avond daarvoor al om half 6 klaar was met eten mocht ik al om half 12 lunchen. Ik had nog geen trek dus heb het nog een uurtje gerekt en daardoor 19 uur gevast! Op de afdeling waar ik werk eten we samen met patiënten om half 6 en duurt mijn dienst tot half 11. Gek genoeg heb ik in de avond vrijwel geen last van trek of honger. Koffie drink ik ’s avonds niet meer dus met wat kruidenthee en uiteraard water is het prima vol te houden.

Woensdag
Lekker dagje vrij! Ook vandaag weer heb ik mijn ontbijt pas om half 1 genuttigd waardoor ik wederom 19 uur heb gevast. I’m so proud! Ik blijf het zeggen, maar het is volgens mij echt een kwestie aan wennen. Ik ben er van overtuigd dat wanneer je bijvoorbeeld iedere avond om 9 uur nog iets eet dat je lichaam na een paar dagen voedsel verwacht op dat tijdstip en dan automatisch een trek signaal afgeeft.

Donderdag
Nog een daggie vrij! Lekker hoor dat onregelmatige werken :) Eigenlijk ging het vandaag hetzelfde als de woensdag. Lekker steady!

Vrijdag
Na twee vrije dagen begon ik weer met een late dienst en had ik het in de ochtend erg zwaar met mezelf. Ik weet niet of ik per se trek had maar ik had gewoon heel veel zin om iets te eten. Op instagram zocht ik naar leuke recepten en kreeg spontaan trek! Om 12 uur heb ik ontbeten en daarna om half 6 op de afdeling diner.

Zaterdag
Nóg een late dienst! Weer een dag in dezelfde routine. Ik merk dat ik aan het begin van de week gemotiveerder ben dan aan het eind van de week. Kennen jullie dat? ‘Maandag begin ik echt…’. Ik moest invallen op een andere afdeling met heel gezellige mensen en heb toch wel een beetje gezondigd! ’s Avonds laat at ik nog chips en toen ik thuis was nog een wijntje.

Zondag
Deze ochtend heb ik wat vroeger gegeten. Ik had er zin in en vind het niet nodig om iedere dag streng 18 uur te vasten. Daarnaast wist ik dat ik ’s avonds een gezellig etentje had en daar ook tot laat aan de wijn zou zitten. Dat is natuurlijk helemaal prima! Voor mij hoort bij gezelligheid een drankje en een lekker hapje en ik ben niet voornemens om dat op te geven. Maandag nieuwe ronde, nieuwe kansen :)

Heb je vragen of wil je je ervaringen met mij delen? Dat kan via de DM op m’n instagram @vegaliek :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s