Maak je eigen Pokébowl!

Pokébowls zijn net als smoothiebowls ontzettend populair en mega gezond! Deze gezonde maaltjes zijn afgeleid van sushi en bevatten vaak iets van rijst, rauwe vis, veel groente en toppings. In wat grotere steden heb je tegenwoordig genoeg tentjes waar je je eigen pokébowl kunt samenstellen en mee kunt nemen, maar zelf maken is net zo leuk! In deze post laat ik je zien hoe je je eigen pokébowl kunt samenstellen en wat mijn geheime ingrediënt is waardoor het áltijd lekker is!

De basis
Kies voor je basis een graan soort. Sushi rijst is populair maar quinoa of zilvervlies rijst is een gezondere optie. Kook 50 gram volgens de verpakking en doe dit in een kommetje, dat is je basis.

Groentes
Wat in mijn pokébowl nooit mag ontbreken zijn edamame boontjes! Die vind ik zo lekker. Bij de Albert Heijn in het sla vak hebben ze vaak een bakje verse gedopte boontjes. Je kunt natuurlijk gewoon de groentes kiezen die je zelf lekker vindt, rauw of gebakken! Mijn favo’s;
– Rauwe rode paprika;
– Rauwe rode kool;
– Rauwe wortel;
– Gewokte broccoli;
– Kiemgroentes;
– Taugé
– Komkommer;
– Bladgroente zoals spinazie of gemende sla.

Proteïne
In de ‘klassieke’ versies zit vaak een rauwe vis zoals tonijn of zalm. Ik ben voor 95% vegetarisch en eet absoluut geen vlees maar wel heel af en toe vis. Als ik een pokébowl bestel of afhaal kies ik meestal voor rauwe tonijn maar als ik het zelf maak dan doe ik er het liefst tempeh in! Heerlijk gemarineerd met ketjap. Tofu past ook makkelijk in dit gerecht. Roerbak de tempeh met broccoli en wat sesamzaadjes, echt top!

Toppings
Misschien vind ik de toppings van een pokébowl wel het lekkerst. Stukjes mango is wat mij betreft sowieso onmisbaar! Verder is iets knapperigs ook altijd lekker zoals gebakken uitjes, pinda’s of seroendeng, sesamzaadjes of pompoenpitten. En dan… Tot slot… Ja sorry mensen dit maakt het er niet echt gezonder op maar de Spicy Mayo van Saitaku maakt een pokébowl wel helemaal af! Hebben ze gewoon bij de Albert Heijn in het sushivak!

Pokébowls zijn ideaal to-go en lekker voor zowel lunch als diner!

Ik ben benieuwd naar jouw creaties! Post je zelf gemaakte pokébowl op Instagram met de hashtag #vegaliek of stuur een foto in de DM :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s