Review: 3 daagse detoxkuur van Frecious

Hi there!

Wie mij volgt op instagram heeft via de stories kunnen zien hoe ik de 3 daagse detox sapkuur van Frecious heb gedaan. In deze blog vertel ik je van dag tot dag mijn bevindingen en hoe ik hier doorheen ben gekomen!

De bestelling
Via de website van Frecious heb ik een detoxkuur van 3 dagen besteld. De kuur bestaat uit 6 sapjes + 1 soepje en 2 tot 3 ‘healthshots’ per dag. Meer niet! Ja, water en thee kun je er naast drinken. De bestelling wordt na 2 à 3 dagen bij je thuis geleverd. Je moet er wel echt voor thuis zijn want de sapjes moeten direct in de vriezer. Ze worden dan ook bevroren geleverd. Op mijn uitgelichte storie IF op Instagram kun je de ‘unboxing’ video terug vinden :) In de doos zitten 18 sapjes, 3 soepjes, 7 ‘health shots’ en een instructieboekje.

Voorbereiding
In het instructieboekje staat wat je in de 7 dagen voordat je aan de kuur begint moet doen. Zo moet je langzaam afbouwen met koffie, alcohol, rood vlees en maaltijden uit pakjes en zakjes. Zo gezond mogelijk eten dus! De laatste dag voor de kuur begint mag je eigenlijk alleen nog maar groente en fruit eten.
Ik had de 3 detox dagen gepland in dagen dat ik vrij was en een paar dagen in m’n eentje in een huisje in Zeeland zat. Dat leek me het makkelijkst. Achteraf moet ik ook zeggen dat ik niet weet of ik het vol had gehouden als ik gewoon moest werken etc. Ik ontving de doos 5 dagen voordat ik begon en las toen pas dat je eigenlijk 7 dagen van te voren al moet beginnen met voorbereiden.
Die hele voorbereiding is er bij mij nogal bij in geschoten. Hoewel ik vrij gezond eet drink ik wel dagelijks koffie en 1 à 2 keer per week alcohol. Mijn vroege dienst op de zondag voordat ik aan de kuur begon ging helaas niet zonder koffie dus een goede voorbereiding heb ik nagelaten. Op zondag avond werd er Italiaans voor mij gekookt dus dat was alles behalve ‘enkel groente en fruit’. Maar goed, ik wilde die drie dagen gewoon door komen en zou dat al een hele prestatie op zich vinden.

Dag 1
De eerste dag werd ik, in Zeeland, eigenlijk al moe wakker. Ik weet niet, dat heb ik soms. Ik vermoed dat ik gewoon te lang heb geslapen waardoor ik een beetje gaar was. Vol goede moed en motivatie nam ik mijn eerste sapje. De sapjes vind ik lekker smaken maar ik schrok wel een beetje van hoe dun de sapjes zijn. Ik had een beetje een smoothie achtige substantie verwacht maar het is dus echt sap, zo dun als water. Oke… Nadat ik twee sapjes had genomen ben ik gaan wandelen wat prima ging. Ik ben door Intermittent Fasting gewend aan bewegen op een lege maag dus dat was geen probleem. De rest van de dag voelde ik me wat sloom maar op zich prima. De sapjes gingen er prima in en ook de ‘health shots’ waren best te pruimen! In de avond had ik wel wat last van cravings en ineens zin in allerlei dingen. Spaghetti, brownies, boterhammen, kaas… Maar ik hield vol :) Ik heb weinig last gehad van trek al voelde ik me wel wat slapjes. Een rommelende maag had ik niet.

Dag 2
Dinsdag voelde ik mij eigenlijk best wel oke. Ik had voldoende energie en was minder chagrijnig dan de dag ervoor. Ik besloot naar het strand te wandelen (half uur heen, half uur terug) en daar lekker met een boek aan het water te zitten. Zo gezegd zo gedaan! Aan het strand zat een leuk tentje waar ik besloot om (rond lunchtijd) een theetje te drinken. Dat was een moeilijk moment, en misschien ook niet de handigste keuze. Om mij heen werd bij andere gasten de lunch gereserveerd en zag ik de lekkerste broodjes aan mij voorbij gaan en rook ik constant de geur van patat. Tegenover mij zat een stel aan het witbier terwijl ik in mijn gemberthee aan het roeren was. Ik had zo’n moment van ‘wat doe ik mezelf aan, ik ben op vakantie…’. Ik had enorme trek in friet maar hield mij wederom sterk en ben teruggelopen waar ik een sapje nuttigde. ’s Avonds was ik wel wat vermoeid en had het ondanks het mooie weer steeds koud. Echt honger had ik nog steeds niet! Vroeg naar bed, op naar de laatste dag.

Dag 3
Dit vond ik toch wel de moeilijkste dag. Ik had er geen zin meer in en begon de sapjes wel zat te raken. Aan het begin van de dag had ik niet per se honger maar gewoon zin in van alles. Ik werd er chagrijnig van en dacht continu aan eten. Ik voelde mij alleen in Zeeland en besloot in de avond om terug te rijden en nog even langs wat vrienden in de kroeg te gaan. Mijn chagrijnigheid verdween en heb het bij de spa rood gehouden! Daar was ik toch echt wel heel erg trots op. Ik had vanaf een uur of 7 wel echt honger en mijn maag begon voor het eerst dan ook echt te knorren. Toen ik ’s avonds rond een uur of 11 in bed lag was de honger nog niet verdwenen en sliep ik er niet van. Toen ik om 01:00 ’s nachts nog steeds niet sliep van de honger was de maat vol en heb ik een paar dadels gegeten. Ik merkte direct dat mijn spijsverteringsstelsel in actie kwam want er begon van alles te rommelen!

Daarna
De volgende ochtend voelde ik mij slap, had ik een vreemd gevoel in mijn benen en had ik helemaal geen zin in al het eten dat ik me in de voorgaande dagen had voorgesteld. De kuur schrijft voor dat je je daarna schoon, energiek en fit voelt. Nou zo voelde ik mij zeker niet. Hoewel ik zeker heb gemerkt dat mijn darmen rustig waren, het goed heeft gedaan voor mijn huid en ik er wel wat lichter van ben geworden had ik niet het idee dat mijn lichaam dit nou een pretje vond. Ik ontbeet met een dikke smoothie van amandelmelk, banaan, bosbessen en lijnzaad. Daarnaast nam ik er een oatmeal cookie van de AH bij (klinkt gezond, zijn het niet). Ik zat heel snel vol en heb eigenlijk de rest van de dag weinig honger gehad.

Nog even over de sapjes…
De sapjes waren lekker maar zoals ik al zei, echt heel dun. Ook het soepje was heel dun en niet bepaald vullend. Iedere dag drink je dezelfde sapjes en kun je kiezen in welke volgorde je ze wil nemen. De smaken waren:

  • Heartbeat
  • Carrotcake
  • Glorious Green
  • Daily Digest
  • Wonderweeds
  • Celery Slim

De soepjes waren courgette, paprika en pompoen en dan nog de 7 ‘health shots’ met gember, citroen, kurkuma, tarwe gras, broccoli kiemen, aloë vera en appelazijn. De soepjes waren erg lekker maar die shots….. Vooral de kurkuma en de gember waren mega scherp. Volgende keer beter aanmaken met wat water ;)

Conclusie
Ik vond het leuk om te ervaren wat zo’n detox kuur met me zou doen maar ben er om eerlijk te zijn niet al te positief over. Ik denk dat het mijn lichaam veel heeft gekost ten opzichte van wat het heeft opgeleverd. Als ik een volgende keer weer zou willen detoxen zou ik ervoor kiezen om zelf een paar dagen enkel natuurlijke producten als groente, fruit, granen en noten te eten.

Mocht je na mijn niet-al-te-enthousiaste-praatje het toch zelf willen ervaren, hieronder te link van Frecious!

https://www.frecious.bio/nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s