ABOUT

Hi!

Mijn naam is Lieke, ik ben 27 jaar en woon in een leuke studio in Utrecht. Ik houd super veel van eten en zit het liefst met vriendinnen op het terras met een happie en een drankie. Of gezellig samen koken met een spelletje en een wijntje! Uit eten gaan is een hobby en dingen uitproberen in de keuken vind ik super leuk.

Ik houd van reizen en geef om de wereld met alle mooie natuur, mensen en dieren. Gelukkig gaat er een hoop goed in de wereld, maar er moet wel iets gaan veranderen in de manier waarop we met voedsel en de aarde omgaan. In verschillende documentaires zag ik hoeveel schade de vleesindustrie brengt aan het milieu maar ook op wat voor gruwelijke manier dieren worden geslacht. Ik vind dat niet meer van deze tijd. Ik besloot een tijd geleden geen vlees meer te eten. Een uitgebreider artikel daarover vind je hier.

Inmiddels ben ik me ook steeds bewuster van de zuivelindustrie. Dit brengt ook een enorme schade toe aan het milieu en de manier waarop er met melkkoeien maar ook met geitjes en lammetjes wordt omgegaan vind ik bizar. Het is ook vreemd als je er over nadenkt. Koeien worden almaar geïnsemineerd zodat ze non-stop zwanger zijn en daardoor melk geven. Hun pasgeboren kalfjes worden bij hen weggehaald en in een ander hok gestopt. Wtf?! Moet je nagaan dat dit bij een menselijke vrouw gebeurd. De wereld zou te klein zijn. Maar dieren hebben ook gevoel, een bewustzijn en kunnen pijn en leed ervaren. Ik kan het niet langer aan mezelf rechtvaardigen dat er zo veel leed schuilt achter m’n glas melk of boterham met kaas. Ook zuivel vermijdt ik! Ben ik dan vegan? Lees hier hoe ik daar momenteel in sta.

Deze blog ben ik eind 2019 begonnen. Ik ging een tijdje minder werken omdat ik tegen een burn-out aan liep. Ik kon slecht dingen lezen, een serie volgen lukte niet, gesprekken met mensen volgde ik niet en van drukke plekken kreeg ik al helemaal paniek. Ik moest iets doen, iets simpels. Zo dook ik steeds vaker de keuken en bereidde voor mezelf uitgebreide maaltijden, omdat ik het leuk vond maar het ook belangrijk vond om in deze periode extra goed voor mezelf te zorgen. Ik besteedde veel aandacht aan de opmaak en maakte er dan een leuke foto van. Zonde dat niemand die foto’s zag vond ik! Een Instagram pagina beginnen vond ik best eng, maar heb ik toch gedaan. Ik kreeg super leuk reacties! En vragen over waar ze de recepten konden vinden… Zo is happyliek.com begonnen :) Ik ben héél trots dat ik dit allemaal zelf heb opgezet!

In eerste instantie is de instagram/blog voor mij een plek om m’n creaties te dumpen. Stiekem hoop ik er ook anderen mee te kunnen inspireren, om wat minder vlees te eten en te leren dat gezonde recepten super lekker kunnen zijn!

Naast deze blog heb ik een fulltime baan als groepswerker in de psychiatrie, doe ik aan kickboksen, yoga en hardlopen. Ik vind het leuk om te lezen over psychologie, spiritualiteit en bewustzijn. Elke dag op zoek naar hoe ik m’n leven nog gelukkiger, duurzamer, gezonder en liefdevoller kan maken :)

En ohja! Ik houd ook van reizen! Hopelijk is de coronacrisis snel voorbij en kan ik weer op reis! Het liefst ga ik in m’n eentje een paar weken backpacken. Vorig jaar ben ik in Indonesië geweest, what’s next?!

Liefs x

P.S. Wil je contact met mij? Zoek mijn Instagram account op en stuur een DM!

Indonesia//Bali//Mount Batur 2019